Utomhusaktiviteter i Stockholm

När vädret tillåter är det alltid trevligt att spendera så mycket av dagen som möjligt utomhus. Även fast du bor i en storstad som Stockholm, finns här mängder av aktiviteter som du kan göra och ta med hela familjen på. Oavsett om du uppskattar lite mer lugna tidsfördriv eller aktiva alternativ, kommer vi lista någonting för dig.

Promenera i stadens parker

Varför inte kombinera nytta med nöje och spendera dagen i någon av Stockholms fantastiska parker. I de centrala delarna av Stockholm hittar du bland annat den omtalade Kungsträdgården. Men även Monica Zetterlunds park, Vasaparken och Norra bantorget.

Om du däremot vill komma bort från trängseln i storstaden, kan du istället kika på en park som ligger mer i utkanten av Stockholm. Några mysiga val är då till exempel Örby Slottspark, Prästgårdsparken eller Årstafältet. Glöm inte att ta med mat och dryck för dagen och gärna en picknickfilt som du kan vila upp dig på.

Skansen

Ett besök på Skansen kommer att uppskattas av både stora och små. En perfekt aktivitet som går att kombinera på flera olika sätt. Dessutom är det ett bra val för dig med mindre barn. Skansen erbjuder någonting för alla och gör att ni kan umgås utomhus, samtidigt som ni kan få en bättre förståelse för djuren och naturen.

Till skillnad från parker så kostar dock Skansen en ganska rejäl summa. Då framförallt om du har ett större sällskap som du vill gå med eller flera munnar att mätta. Men fördelarna väger definitivt ut nackdelarna och är någonting som ni kan lyxa till vardagen med.