Att komma loss ur ekorrhjulet

Känns det som om du sitter fast i ekorrhjulet? Dagarna bara går och går och du gör samma sak hela tiden, utan att känna dig lycklig. Inget du gör ger riktig tillfredsställelse, och det känns som om du låter bara tiden gå istället för att leva livet.

Det är en jobbig känsla, men du kan vara lugn för du är inte den enda som känner så. Vi är inne i februari, och våren och sommaren väntar runt hörnet. Med ljuset kommer det mesta att kännas lättare. Men innan våren kommer på riktigt behöver vi härda ut ännu några veckor. Här kommer våra bästa tips för att aktivt försöka få ekorrhjulet att åtminstone snurra lite långsammare och ge vissa andningspauser.

Knyt nya jobbkontakter

Att göra nya bekantskaper är ett bra sätt att komma loss ur gamla invanda hjulspår. Det kräver i och för sig en viss arbetsinsats från dig, men det är så värt det.

För att knyta nya jobbkontakter kan du passa på att försöka nätverka så mycket som möjligt. Luncha med nya kolleger på ditt jobb, eller leta efter nätverksträffar inom något intressant område. På LinkedIn eller Facebook brukar det finnas flera events att välja mellan.

Är du frilans eller har eget företag kan du testa en ny omgivning: hyr kontor i Stockholm. Hos Convendum får du inte bara tillgång till all teknik du behöver för att jobba, ha möten eller videokonferenser, utan också en hel drös med nya kolleger.

Träffa nya vänner

Det lättaste sättet att träffa nya människor i ditt privatliv är att engagera sig i någon föreningsverksamhet. Kanske har du alltid velat sjunga i kör eller lära dig att crawla? Ta tillfället i akt och gå med i en kör eller i en simklubb.

Använd dig av dina intressen, och sök upp andra människor som gillar samma saker. Leta online efter grupper eller föreningar som du kan kontakta.

Umgås med dina nuvarande vänner

Om du känner att du bara jobbar och jobbar och inget roligt händer är det bästa sättet att faktiskt se till att det händer något roligt. Hitta på något kul med dina vänner. Boka bord på en spännande restaurang, eller ta en dag på ett spa, eller varför inte en staycation på hotell i er egen stad?

Det allra lättaste är förstås att äta vardagsmiddag med dina vänner. Nu pratar vi inte fancy matlagning, utan bara att du lagar ett par portioner till av middagen. Spagetti med köttfärssås eller korv och makaroner, det kvittar – det är ju umgänget som är det viktiga.