Sunne – skidåkning för familjen

Om du är sugen på att åka skidor med familjen, och vill prova något annat än Sälen och Åre så kan vi verkligen rekommendera Sunne i Värmland! “Va, skidåkning i Värmland?” tänker du kanske nu. Och jajjemän, visst kan man åka skidor i Värmland, både utför och längd!

Till Sunne tar du dig lätt och smidigt med bil. Sunne ligger längs med Europaväg 45, och du har strålande utsikt över Fryken-sjöarna längs delar av vägen dit. Boka ett rum på Selma Spa mitt i stan så har du lite extra lyx i spa-avdelningen att se fram emot under din semester. En av de bästa restaurangerna ligger här också, restaurang Smak i Sunne. Väl värt åtminstone ett besök!

Längdåkning

Längdåkning är, förutom ett träningspass, en härlig naturupplevelse. Det är liksom som om tystnaden blir extra påtaglig när du susar fram på snön och allt som hörs är frasandet av skidorna. Dessutom är det fantastiskt att ha naturen så nära inpå att du nästan kan ta på träden i farten.

Rakt utanför hotelldörren börjar flera längdåkningsspår. De kortare på 1,5 och 2,5 kilometer har elljus, så du kan åka redan tidigt på morgonen om du skulle vilja det. Om du är en van längdåkare och har bra balans är slingan på 5 kilometer en utmaning som kan passa dig. Här finns det flera backar och terrängen är ganska svår, så glöm inte att belöna dig när du klarat av den! .

Utförsåkning

Ski Sunne är anläggningen för utförsåkning i Sunne. Här finns det nio pister av varierande svårighetsgrad och en offpistbacke. Skidåkningen passar både barn, nybörjare och mer erfarna skidåkare.

Fallhöjden är 265 meter, och den längsta backen är den blå pisten Hertigen, som är hela 1,8 kilometer. Liftarna öppnar 9.30 varje dag, och stänger klockan 16. Ett par dagar i veckan är det sedan kvällsåkning för de som inte har fått nog under dagen. Då är elljuset påslaget, och backarna är öppna mellan 18 och 21.

Barn upp till sju år åker gratis i liftarna, bara de har ett accesskort. Behöver ni hyra utrustning finns det, och självklart ingår hjälm i alla utrustningspaket. Även skidskola finns om du behöver putsa upp tekniken en smula. Hör av dig i förväg för att vara säker på att få en plats i skidskolan.