Besök Stockholms mysigaste caféer

Om det är något Stockholm är känt för världen över så är det mysiga caféer. Ordet “fika” existerar inte i något annat språk och det är folk sannerligen fascinerade över. Vad är det med svenskt fika som är så speciellt? Visst är vi konnässörer när det gäller bakverk och kaffe tack vare att vi har växt upp bortskämda med mumsiga bullar och kakor. Några av Stockholms populäraste caféer är Systrarna Andersson på Karlbergsvägen i Vasastan, Herrängens Gård på Segeltorpsvägen, Gildas Rum intill Nytorget på Södermalm, BodyBuddy på Jungfrugatan i Östermalm och Skeppsbro Bageri i Tullhus 1 i Gamla Stan.

För de som älskar blenders och stavmixrar är det BodyBuddy som kallar med kombucha, kokosnötsvatten, “smoothie bowls” och “zucchini brownie”. Ja, på BodyBuddy kommer hälsan först, men oroa dig inte, de har också chokladkakor och bananbröd! Systrarna Andersson är ett väldigt klassiskt café med fräscha luncher som både mättar och tillfredsställer smaklökarna. På fikamenyn hittar du goda bullar, kakor, bakverk och obligatoriska munsbitar som chokladbollar och dammsugare. Kaffekannan står på ett sidobord i snygg design och bjuder på påtår vid behov. Perfekt för de som gillar att dricka ett par koppar eller kanske tre när konversationen kommer igång ordentligt mellan vännerna.

Glid in i Gildas Rum när du är på Söder och njut av en lugn och mysig fika eller lunch med sallader, toast, soppa eller kanske ett glas vin i vårsolen. Deras morotskaka är ett måste! Och kanelbullarna. Och blåbärspajen. Ja, som du hör finns det mycket gott som väntar på Söder.