Populära badplatser i Stockholm

Vi svenskar är inga badkrukor! Så fort temperaturen blir lite varmare är vi snabba ut på badplatserna och visst finns det även de som njuter av vinterdopp, men det är lite ovanligare att man är så badsugen att man trotsar vinterkylan. Några av Stockholms allra populäraste badplatser är en blandning av sandstränder, klippor och bryggor.

Brunnsviksbadet är en populär och mysig destination dit man kan ta sin picknick och njuta av en skön dag i solen. Det är ett allmänt EU-bad som sköts av Stockholms stad och Kungliga Djurgårdens förvaltning, så det är väl omhändertaget. Hoppa på tunnelbanan eller Roslagsbanan så hittar du stranden 500 meter från stationen, eller ta cykeln ner till Frescati Hagväg. Notera att det inte finns något kafé med kaffebryggare eller liknande, så du får packa ner din termos om du vill ha dig en kaffe till fikat.

Fågelöudde på Lidingö, bryggorna på Lilla Essingen, utomhusbadet Vanadisbadet och Långholmens strandbad är också populärt! Men en av våra största favoriter är ändå de underbara Fredhällsklipporna på Kungsholmen. De lena klipporna är perfekt för sol och picknick. I den lilla kiosken kan man köpa glass, men de har inga blenders till smoothies så då får man återigen ta med sig en termos. Men det kan hända att de har en varm korv att bjuda på!

Kärsöns badplats är också en vacker plats i Bromma där man kan ligga och njuta av den fina utsikten över Drottningholms slott. Flatenbadet har också en fin strand med bryggor, hopptorn, utegym, och andra somriga aktiviteter.