Tips för att njuta av vintern

Ja, vi vet – den svenska vintern är i största delen av landet långa månader av mörker, grå himmel, slask och råa vindar. Och just därför behövs det lite handfasta tips på hur du ska kunna njuta av livet även under de här månaderna. Är du en av dem som inte har ont av vinterslasket, eller om du redan vet hur man gör för att njuta ändå är vi de första att gratulera, men för oss andra: här kommer våra bästa tips för att överleva vintern, och till och med njuta lite av den!

Gör ditt hem ombonat och mysigt

Eftersom vi tillbringar så mycket tid inomhus under vintern är det extra viktigt att du trivs hemma, och har det ombonat och hemtrevligt. Levande ljus är ett smart sätt att skapa mys, samtidigt som de ger ljus. Ha levande ljus på frukostbordet, och tänd dem varje dag. Köp doftljus med dofter du tycker om och tänd på kvällarna.

Filtar och plädar är viktigt så här års. Att svepa in sig i en yllefilt och kura ihop sig i soffan med en god bok är en typisk vinteraktivitet som passar perfekt när det ändå är becksvart ute. Gör dig en god kopp te för att få upp värmen ytterligare. När du ändå sitter i soffan kanske det är dags att göra slag i saken och skaffa ett nytt soffbord? Det finns massor av snygga soffbord att välja mellan, och nya möbler kan göra underverk för ditt hem.

Gå ut

Jodå, vi är allvarliga. Eftersom vi har så sparsamt med dagsljus under den här årstiden är det viktigt att ta tillvara på det lilla vi har. Försök komma ut en kvart eller så om dagen under de ljusaste timmarna. I värsta fall kommer det vara härligt att komma in igen när du har varit ute en stund.

Ta hand om dig

Planera in saker i ditt liv som får dig att må bra. Även enklare saker som att ligga i ett varmt bad med en ansiktsmask eller att laga en maträtt som du har varit sugen på länge kan vara något att se fram mot. Vill du lyxa till det kan du boka ett bikramyogapass eller ett spa-besök.

En del av oss vill verkligen gå i idé när det är mörkt, och det kan också vara helt ok. Stanna i sängen under ett tjockt duntäcke en hel helg. Läs böcker och kolla på serier, och ät bara hemkörd mat.