Ta dig runt i Stockholm med bil

Många som reser till Stockholm kanske föredrar att ta sig dit med tåg eller buss. Därmed slipper man dyra parkeringskostnader och att hitta en plats att faktiskt ställa bilen på. Men däremot kan det också skapa begränsningar, eftersom tunnelbanan faktiskt inte går dygnet runt.

Vill du vara ute sent på kvällen eller ha möjlighet att ta dig även något utanför Stockholm så är det inget problem med begagnade bilar eller ditt nya fordonsinköp. Du har mer frihet och kan hitta nya ställen att upptäcka som inte är mitt i staden och enkelt att ta sig till genom en kortare promenad. Men vad ska man tänka på när man tar sig runt i Stockholm med bil? Detta ska vi kika lite närmare på i denna artikel.

Tänk på fordonskatten

Någonting som många kanske inte alltid tänker på som inte bor i Stockholm är den fordonsskatt som läggs till när man åker in och ut från tullarna. Med detta menas centrala delen av Stockholm. Så om du har hyrt boende utanför så är det viktigt att du håller koll på detta för att slippa betala denna skatten flera gånger. Det kan också vara värt att åka en annan sträcka eller ta tunnelbanan sista biten om du inte vill råka ut för denna kostnad.

Investera i en elbil

Du kommer att få flera fördelar om du väljer att investera i en elektrisk bil. Du slipper extra avgifter och kan även bidra till mindre utsläpp och därmed få Stockholm renare. Laddstationer för bilen finns överallt!