Stuga på Fjärdlång

Har du varit på Fjärdlång och skulle vilja ha en stuga där som du kan åka ut till under sommarsemestern eller när du känner för det? Det låter hur härligt som helst – men det finns vissa saker som du behöver veta både innan och under tiden du har en stuga på Fjärdlång. Dessa gäller även om du bara ska besöka ön.

Transport till och från Fjärdlång

Det första du behöver tänka på är att man måste åka båt för att komma till Fjärdlång. Det är alltså inte så smidigt som att sätta sig i bilen och åka dit när man vill. Utan ni måste passa en båt som kan ta er till ön, och därmed anpassa er efter olika tider, avgångar och så vidare. Därför kan ni behöva lite mer planering när ni ska transportera er till och från ön. Med Waxholmsbåten kan ni dock ta er fram säkert både till och från ön.

Underhåll av stugan

Att ha en stuga betyder att du är ansvarig över den året om. Du behöver ha koll på stugan även under de perioder som du inte är där. Om det till exempel händer någonting med golvet under vintern måste du ha koll på det och inte låta golvet vara trasigt för länge. Om du behöver hjälp med just golvet kan du höra av dig till Geobear. Här kan du läsa mer om vad de erbjuder för tjänster.

Oavsett hur just din stuga ser ut och vad den kan behöva så är det nödvändigt att du är medveten om att ett stugägande inte bara innebär guld och gröna skogar. Utan det är också ett ansvar. Du behöver inte åka till stugan varje vecka. Men regelbundna kontroller är bra för att se till att allting är okej. Om du inte kan kolla stugan kan du be någon du litar på göra det.