Rätt kläder till din utomhusaktivitet

Klä dig efter väder är ett talesätt som helt klart är någonting som du alltid bör ha i åtanke när du väljer träningskläder för din utomhusaktivitet. Beroende på om du planerar att vandra på en trevlig vandringsled utanför Stockholm, paddla kajak i skärgården eller helt enkelt letar efter funktionella kläder att använda när du springer eller promenerar omkring i staden, gäller exakt samma princip. Kläderna ska vara funktionella, utan att du behöver kompromissa med komforten.

Material har stor betydelse

När det kommer till träningsskor och kläder har material och tillverkning stor betydelse. Då du kommer att svettas är det viktigt att material andas och leder bort fukt, då plagget annars inte kommer vara särskilt bekvämt att ha på sig. Dessutom kommer träningskläderna att lukta, även ifall de tvättas då materialet istället suger åt sig fukt och därefter ligger djupt inne i plaggets fibrer.

Så när det väljer träningskläder är det viktigt att du dels väljer ett etablerat varumärke som du kan lita på, då till exempel houdini som tillverkar och säljer träningskläder och utrustning som är både genomtänkta, praktiska och mycket funktionella. Materialen har valts ut med omtanke, för att du ska kunna träna utan några begränsningar.

Tänk på passformen

Men förutom att träningskläderna som du bär ska vara anpassade för vädret och vara tillverkade av bra material, har även dess passform mycket stor betydelse. Det är viktigt att kläderna inte sitter åt, samtidigt som de ska sitta tillräckligt nära kroppen för att du ska hållas varm. Testa dig fram för att hitta dina nya favoriter i träningsgarderoben!