Bekvämligheter och service på ön

Det finns en hel del olika bekvämligheter på Fjärdlång. Man tar sig till ön via båt och bara 50 meter från bryggan kan man som besökare finna både café, kiosk och en reception som serverar små rätter under sommaren. Det finns också möjlighet att köpa vissa livsmedel. Då det inte alltid finns gäster på ön och det kan bli dåligt väder fryses de färskvaror som köps in ned direkt när de anländer till ön. Det finns också en del godis och glass att köpa men man bör vara medveten om att sortimentet inte är lika stort som i större butiker. När det gäller turister som övernattar på ön kan de ofta ringa till receptionen ett par dagar innan de behöver sakerna för att få hjälp med att beställa ut dem till ön.

Hur är det med toalettbesök?

När man är ute på Fjärdlång finns det inte några riktiga vattentoaletter att använda. Om man tältar är det helt enkelt naturen som står till buds. Vid vandrarhemmen och stugorna finns det däremot relativt nybyggda utedass att använda. Det finns också duschhus där man kan duscha i kallt och varmt vatten om man vill det. När det gäller disk med mera har vissa stugor diskmöjlighet inomhus, andra har speciella köksytor utomhus.

Matlagning på ön

I de flesta stugor finns det någon form av möjlighet att värma eller laga mat. Det kan antingen vara en kokplatta eller en micro. I några fall kan man också stöta på bänkspisar med ugn. När man tältar är det dock inte lika lätt att laga mat. Ibland kan man inte göra upp eld utan då får man använda sig av ett spritkök eller liknande. Det kan vara bra att ha med sig eller köpa mat som är enkel och går snabbt att laga. På så sätt slipper man mycket disk med mera.