Att göra på Fjärdlång

Ska du åka ut till Fjärdlång behöver du inte vara orolig för att det inte ska finnas någonting att göra. Skärgårdsön i sig är fylld av massa fantastiska utsikter – det finns något nytt att se varje dag om man så vill. Det som lockar många just på Fjärdlång är stämningen och vetskapen av att det inte är vanligt med tekniska prylar på ön. Det är till och med inte ens en självklarhet att de har smidiga riskokare där, som en annan kanske är van vid hemma!

Välj hamn

Om du inte har valt hamn när du kommer till Fjärdlång borde du göra det innan du gör något annat. Det spelar ingen roll om du väljer gästhamn eller naturhamn. Det finns övernattningsmöjligheter i form av stugor och vandrarhem, kiosk och möjligheten att hyra roddbåt på i båda hamnarna.

Myggskären

När du har vaknat upp efter en god natts sömn, druckit en kopp kaffe från stugans eller vandrarhemmets charmiga kaffebryggare och ätit lite frukost kan det vara dags att besöka Myggskären. När du kommer dit kommer du förstå varför det är så många som säger att det inte går att vara stressad på Myggskären.

Det finns bara två stugor på Myggskären – dessa går tyvärr inte att boka i förväg. Den stora stugan har våningssäng och en öppen spis. Men även den andra stugan fungerar utmärkt, trots att den bara har bäddar.

För att komma till Myggskären behöver du ha en egen båt. Det är bra att ta med sig varma kläder, tåliga skor, mat, tändstickor, lakan och ved. Det är viktigt att du kollar upp vad du behöver tänka på när du besöker Myggskären. För det är trots allt ett naturreservat med skyddad natur.