Så lagar du mat utomhus

Känslan av att kunna laga mat utomhus slår det mesta. Du kan vara ute i friska luften och använda tillagningsmetoder som du inte hade kunnat använda dig av inomhus. Det finns en anledning till att många räknar ner dagarna under årets kallare månader, tills grillen kan tas fram och maten kan börja tillagas mer utomhus. Att grilla maten kommer att framhäva smaken och passar lika bra för dig som äter vegetariskt som för dig som älskar att kombinera potatisen med en riktigt fin köttbit.

Men att grilla din mat utomhus är bara en av de många alternativ som du har. Många mindre kök är även enkla att transportera, vilket gör dem till ett mycket bra inköp för dig som ska vandra, tälta eller som vill testa på lite enklare recept som du kan tillaga när du befinner dig ute på sjön.

Gasolgrill – enkel och lätt att ta med sig

Med ett mindre gasolkök kan du tillaga allting mellan himmel och jord. Perfekt när du vill steka till din nyfångade fisk eller vill tillreda lite gröt på morgonen att mätta magen med. Dessutom är en gasolgrill ett väldigt billigt inköp som kan användas för samtliga av dina utomhusaktiviteter, året om.

Stekhäll – passar både sommarstugan och trädgården

Efter Per Mobergs uppskattade matlagningsprogram fick många upp ögonen för stekhällar. Denna platta kan inhandlas med eller utan stativ och gör att du kan tillaga mat utomhus på ett mycket enkelt sätt. Välj en storlek som passar dig och sedan är det bara att börja addera ingredienser!