Fina campingar runt Stockholm

Det går att upptäcka så mycket mer av Stockholm om du väljer att inte bo i den centrala delen och istället riktar in dig på en av stadens mysiga campingar. Dessa ligger utspridda utmed hela Stockholms Skärgård och förorter. I denna artikel kommer vi lista våra favorit campingar runt Stockholm, där du sedan kan packa med all nödvändig utrustning som en smidig vattenkokare eller lyxig kaffebryggare som ger campinglivet en liten guldkant.

Björknäs camping

Genom att boka in en fridfull campingsemester på Björknäs camping kan du njuta av en mer naturnära upplevelse. Campingen ligger precis vid Mälaren så du kan även njuta av ett skönt dopp eller två, samtidigt som du kan se ut över det spegelblanka vattnet och verkligen ta det lugnt. Campingen ligger på halvön Ådö, men du kommer också ha nära till Stockholms innerstad om du vill ha en mer livlig dag och besöka någon trevlig restaurang som du har läst om.

Långholmens husbilscamping

Om du brukar campa med din husbil så bör du istället kika närmare på den dedikerade husbilscampingen på Långholmen. Den idylliska omgivningen i kombinationen med campingens läge gör att du enkelt kan kombinera flera olika aktiviteter under din vistelse och ha möjlighet att ta del av allting som Stockholm har att erbjuda.

Campingen ligger på gångavstånd till närmaste tunnelbana och därmed nära allting som du vill upptäcka. Du behöver inte använda husbilen under själva vistelsen, utan när förtältet och campingen är uppsatt kan du spendera dagen inne i Stockholm eller på den badplats som också ligger på promenadavstånd.