Bada och campa på Fjärdlång

Oavsett hur familjen ser ut är Fjärdlång ett mycket bra utflyktsmål. Det finns en hel del olika saker att göra och gräsytorna är stora. Med andra ord finns det en hel del plats för picknick, lek och bus. Om du hellre vill sitta stila i lugn och ro kan du också finna lummiga skogspartier. Stranden är långgrund och passar både barn och vuxna. Det finns också bryggor som tillåter hopp och dyk samt mer plaskande lekar. Du finner även klippor att hoppa från och dessutom kan man fiska på flera platser runt om på ön. Om man hellre åker båt passar det också utmärkt att paddla runt i ekor eller kajaker som kan hyras på ön.

Naturliv

Det finns ett rikt naturliv på ön och många växter trivs bra här. För den som vill plocka svampar eller bär är Fjärdlång alltså ett bra val. Förutom det finns det också ett par fina fruktträd att välja mellan. Äpplen, körsbär och päron är bara några av de frukter som finns att plocka. Dessutom går det fint att vandra runt på ön och upptäcka naturen fritt eller genom att följa de markerade vandringslederna.

Camping på Fjärdlång

Det finns fina stugor samt ett vandrarhem att bo på under sitt besök på Fjärdlång om man beslutar sig för att stanna lite längre. Om man vill kan man också ta med sig ett tält och slå upp antingen på en tältplats eller mitt på ön. Det är dock klokt att tänka på att man under vissa tider inte får övernatta i naturreservatet. När man campar har man inte el och det kan vara bra att känna till att vädret inte alltid är det bästa. Det kan till exempel bli ordentlig blåst ute på ön och om det åskar är det inte så roligt att sitta i ett tält.