Välj en semester där du lätt kan uppleva nya saker

Om du känner att livet snurrar som något slags ekorrhjul i vanliga fall kan du låta semestern bli en tid när du skalar ner. Sätt vila och återhämtning i fokus. Tillåt dig att känna efter, och till och med att ha tråkigt ibland.

Är du vanligtvis en välplanerad människa med dagar som går i ett är det ett perfekt tillfälle att låta bli att planera. Tag istället dagen som den kommer. Det behöver inte på något sätt betyda att du inte gör något. Om du ser till att vara förberedd på utflykter kommer du kunna få helt nya upplevelser.

Vet du inte var du ska börja? Lugn – vi hjälper dig såklart!

Förbered dig på äventyr

Om du inte gör planer i förväg är det ännu viktigare att vara väl förberedd. När tillfället till utflykt och äventyr uppenbarar sig vill du inte fastna i eviga förberedelser och behöva leta efter badkläder över hela huset. Så, se till att vara organiserad redan från början:

Ha alltid en badväska packad med allt som behövs på stranden eller vid sjön.
Gör utflyktsmat kvällen innan. Blir det ingen utflykt kan ni för all del ha picknick i trädgården eller på köksgolvet.
Se till att ha koll på var termosarna finns så du säkert får med dig kaffe.
När du handlar, tänk ett extra varv så du får med dig mat som går att laga till utomhus också.

Fixa fordonen

Det enklaste är oftast det bästa. Benen kan ta dig ut på många äventyr i din närmiljö, även om du kanske inte tror det. Det enda du behöver är ett par ordentliga skor eller kängor.

Se också över din cykel så att den är i fullgott skick – pumpa däcken och olja kedjan. Med en ordentlig cykel tar du dig mycket längre bort än du kanske tror.

En vikbar elsparkcykel är också ett schysst transportmedel som kan hjälpa dig i stadstrafik där du kanske inte vill cykla.

Bilen är bra vid längre färder. Den bör också vara äventyrsförberedd. Packa den i förväg med friluftsgrejerna – tält, sovsäck, liggunderlag, primuskök. Då sparar du tid när du väl kommer på den där fantastiska turen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.