Gör en höstutflykt ut i havsbandet

Äntligen är den härliga hösten på gång! Visst, sommar och sol är fint, men det är ändå hösten som är vår favoritårstid. Färgerna är klara och vackra, och luften är sval och krispig. Det känns som om det är mycket som startar om efter att ha varit på paus under sommaren och semestern, och det ligger en känsla av nystart i luften helt enkelt.

Fast höst kan ju för all del också vara regn, rusk och grått. Men vet du vad? Både de soligt krispiga dagarna och de regntunga där allting går i en gråskala, är perfekta för en utflykt ut i skärgården! Din upplevelse av de båda utflykterna blir förstås olika, men den kommer vara fin oavsett vilket väder som erbjuds.

Med en snygg elmoppe tar du dig lätt till skärgårdsbåten. Dessutom är den så lätt och smidig att du tar med den på färjan, och använder på din destination.

Låt ögonen njuta av den vackra naturen på Utö

Ta färjan till Utö och låt den oerhört vackra naturen fylla alla dina sinnen. Hyr en kanot eller kajak och paddla runt ön och känn hur du rör dig i samklang med naturens krafter. Att sitta så nära havet och himlen och röra sig framåt är en naturupplevelse i världsklass.

På Utö kan du självklart också slappna av på en strand och titta på havet.

Det finns en väderkvarn som byggdes redan 1791, och om du klättrar upp i den har du ostörd utsikt över ön och skärgården.

Innan du åker hem måste du köpa med dig en Utölimpa från den lokala bageriet. Ät den till frukost dagen efter, och du har ett skapat dig ett minne för livet. Och kanske också ett behov av att komma tillbaka till utö…

Testa fågelskådning på Öja/Landsort

Ta med dig kikaren och fågelboken ut i havsbandet och inled, eller för all del, fortsätt, din fågelskådarkarriär. På Öja, eller som den också kallas Landsort, finns det massor med ovanliga fåglar du kan få syn på, så förbered dig för en massa kryss.

Ön heter egentligen Öja, men kallas Landsort efter sin fyr, som är Sveriges äldsta. Den har varit i bruk sedan 1660-talet. Öja är den sydligaste utposten i Stockholms skärgård. Tidigare har ön varit en militärbas, men idag är befolkningen relativt ung, och den välkomnar turister med ett leende på läpparna och mängder med roliga aktiviteter.

Hela ön är ett naturskyddsområde, så var varsam när du är i naturen där.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.