Fjärdlång och vintern

Under sommaren kan det vara helt underbart att besöka Fjärdlång. Det finns en hel del att titta på, man kan bada och uppleva skärgårdslivet. Det är lite primitivt. Toaletterna är i form av utedass men det finns dusch och möjlighet att diska samt tvätta om man behöver göra det under vistelsen. Men vad gör man egentligen under vintern?

Snö och kyla

När det är snö och kyla utomhus undviker man ofta att gå ut och så mycket inomhusaktiviteter finns det inte på FJärdlång. När snön kommer kan man dock gå ut och njuta av allt det vita. Det har blivit lite ljusare och naturen blir vacker med ett vitt täcker på sig. Men efter ett tag är risken stor att man tröttnar på snön. Man kan inte göra lika mycket som man är van vid och man kommer snart att börja frysa när man är ute. Om man har barn med sig kan de tycka att det är roligt att leka men när kläderna blir blöta och kalla är det dags att gå in. Det tar ett tag för utekläderna att torka och då ska man sysselsätta sig inomhus under tiden.

Fjärdlång är en sommarö

Under vintern är vädret på ön inte alltid det bästa och det kan absolut inte rådas att man tältar under den här årstiden. Det kan många gånger blåsa rejält och blåsten kan i samband med snön leda till att tältet rasar. Det kan också bli svårt att ta sig ur tältet om snön har blåst omkring. Om man vill besöka ön är det bättre att boka en stuga under vintern. Där finns det både vatten och värme och dessutom är det inte speciellt långt att ta sig till båten om man skulle behöva åka hem. Om vädret är dåligt kan man dock behöva avvakta ett par dagar.