Att göra på skidsemestern

Om man är ute efter att åka skidor är Fjärdlång kanske inte det bästa valet om det inte är längdskidor man är intresserad av. Här finns nämligen inte så många backar eller liknande. Men vad kan man egentligen göra på skidsemestern?

Skidsemester på Fjärdlång

Om man vill ut och åka längdskidor kan Fjärdlång vara ett bra val. Här finns fina leder som brukar spåras och snön ligger ofta orörd bra länge. Dessutom kan man ge sig ut flera dagar i rad och övernatta i stugorna.

Resa norrut

Ett annat alternativ är att resa än lite längre norrut och hyra ett eller flera hotellrum i Åre för att uppleva en riktigt rejäl skidsemester. Här finns det flera backar att åka i som passar både barn och vuxna. Det finns också skidskolor, flera restauranger och mycket annat som gör skidåkningen än lite roligare.

Lära sig åka skidor

Många tycker inte att det ser så svårt ut att åka skidor men sanningen är att det faktiskt är lite svårare än det ser ut. Man måste klara av att hålla balansen även om det får fort nedför. Man ska dessutom kunna hantera skidorna, svänga och samtidigt ska man hålla koll på alla andra som befinner sig i backen.

Varje år är det personer som skadas när de försöker lära sig att åka skidor och många gånger beror det på att de inte får rätt hjälp från första början. Det allra bästa är ofta att ta ett par lektioner i en skidskola eller så kanske man rent av kan boka in privatlektioner med en tränare. Då får man senare ut det mesta av sin skidåkning och man kan känna sig tryggare i backen oavsett om man åker i en kort backe som inte lutar, eller om man kommer ut i puckelpisten. Det tar dock ett tag att lära sig tekniken.